Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά τις διαταραχές πρόσληψης τροφής

Διαταραχές πρόσληψης τροφής

Νευρωσική ανορεξία

Άρνηση για διατήρηση του ελάχιστου αποδεκτού βάρους του ατόμου. 

Κριτήρια:

  • Η διατήρηση βάρους χαμηλότερου από το 85% του ελάχιστου φυσιολογικού
  • Έντονος φόβος του ατόμου μήπως πάρει βάρος ή παχύνει
  • Διαστρευλωμένη αίσθητη του σχήματος του σώματος
  • Απουσία 3 συνεχών έμμηνων κύκλων (αμμηνόρια)

Νευρωσική βουλιμία

Ισχυρή παρόρμηση για φαγητό με κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και επακόλουθες συμπεριφορές "κάθαρσης".

Κριτήρια:

  • Επαναλαμβανόμενα επεισόδια υπερφαγίας
  • Επαναλαμβανόμενες περίοδοι αντισταθμιστικών συμπεριφορών για την πρόληψη αύξησης του βάρους (εμετός, χρήση καθαρκτικών, διουρητικά, νηστεία ή υπερβολική άσκηση κ.α.)
  • Τα δυο παραπάνω να εμφανίζονται τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα για τουλάχιστον 3 μήνες
  • Η αυτοαντίληψη δεν αντιστοιχεί στο σχήμα και το βάρος του σώματος

Πώς μπορούμε να έρθουμε σε επαφή

w

Δωρεάν 20 λεπτά Chat

Χρησιμοποιώ την πλατφόρμα του Viber & του Whatsapp, μέσω της οποίας μπορούμε να έχουμε μια γενική συζήτηση, να θέσουμε στόχους και να κάνουμε μια γρήγορη αξιολόγηση.

Κλείσε ραντεβού

Για να ξεκινήσει η διάγνωση και να ακολουθήσει η θεραπεία θα χρειαστεί να κάνεις μια κράτηση μέσω της φόρμας που θα βρεις στην ιστοσελίδα μου.

Η 1η συνεδρία εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Ας δώσουμε μια ευκαιρεία να γνωριστούμε να δούμε τους προβληματισμούς και τα περιθώρια συνεργασίας μας. Στείλε μου ένα μήνυμα και η πρώτη επικοινωνία μας θα είναι χωρίς καμία απολύτως χρέωση.

Εσύ γνωρίζεις τη Μουντζούρα;

Η Ελισάβετ Φαρδέλλα έχει σχεδιάσει & υλοποιήσει την ΜουντζούραΣτόχος της “Μουντζούρας” είναι να παρουσιάζει και να προτείνει σε γονείς, παιδαγωγούς, φροντιστές και γενικά σε όσους ασχολούνται με παιδιά προσχολικής & σχολικής ηλικίας, ιδέες ώστε τα μικρά παιδιά να προσεγγίσουν την μάθηση με παιγνιώδη τρόπο.

Οι ιδέες αυτές περιλαμβάνουν ασκήσεις, δραστηριότητες & κατασκευές που θα βοηθήσουν τα παιδιά να εξασκήσουν τη φαντασία & τη δημιουργικότητά τους, να βελτιώσουν την επίδοσή τους, να συντονίσουν τις αισθήσεις τους και να αναγνωρίσουν και να εκφράσουν τις δυναμικές τους.

Σας προσκαλούμε να απολαύσετε μαζί τους αυτό το ταξίδι προς την ανακάλυψη της έννοιας της μάθησης σαν αγαθό αρετής και ταυτόχρονα σαν προϊόν ψυχαγωγίας.

 

Κλείσε ένα ραντεβού με την Ελισάβετ

Loading...